MLF 1000

MLF 1000

Uvođenjem standardizovanog srednjeg vatrogasnog vozila MLF, zatvoren je prostor između TSF-V i LF 10 i vatrogasnim jedinicama se nudi kompaktno vozilo prvenstveno dizajnirano za gašenje požara u eskadrili jačine 1+5. Prednost koju manje vatrogasne jedinice posebno cijene. Naš MLF koncept zasnovan je na šasiji Mercedes Benz i optimalno ispunjava zahtjeve vatrogasne brigade zahvaljujući konceptu naše nadogradnje.
mlf 1000 5

Ergonomski detalji konstrukcije

Demografski razvoj postavlja nove izazove za vatrogasne jedinice – postotak starijih vatrogasaca u aktivnoj službi se stalno povećava. Zbog toga SU-AD d.o.o pri dizajniranju vozila stavlja poseban naglasak na ergonomske aspekte.

Jednostavnost u principu rada, praktičnost u rukovanju, pokretni nosači za opremu i brzo pokretljive fioke, svim navedenim primjerima garantujemo bezbjedno upravljanje u hitnim slučajevima.

Nadogradnja

Brzo korištenje hidraulične opreme za spašavanje, ergonomski je pohranjena u podvozjnom prostoru. Svi prostori u nedogradnji su optimalno iskorišteni, zakretni nosači i police za opremu olakšavaju uzimanje predmeta opreme koji se iznose i unose u prostor nadogradnje

Higijenska ploča, slavina za vodu, sapun, peškiri i pištolj na komprimirani zrak, dostupni su za početno čišćenje na mjestu događaja. Sve površine su dizajnirane tako da se brzo mogu očistiti.

DIN 14530-25

Šasija – Mercedes Benz 5,5 tona

Snaga motora – 120 kW (150 PS)

Međuosovinsko rastojanje – 4.100 mm

Dimenzije – D × Š × V: 6.800 × 2.340 × 2.500 mm

Dozvoljena ukupna masa – 5.500 kg

Kabinska posada – Standardna kabina  2+4

Posebnosti

  • Kontrolni sistem pumpe preko displeya
  • Unutrašnji rezervoar 500 l
  • LED koncept osvetljenja
  • Izolacioni aparati 4 komada
  • Hidraulični alati za spasavanje
  • Pumpa srednjeg pritiska 1000 litara/min prema EN 1028
  • Srednje navalno vitlo Ø 32 prečnika, 50 metara dužina crijeva pri 10 bari
  • Hidraulični alati za spasavanje 

Kontaktirajte nas

Javite nam se putem e-pošte, telefona ili putem obrasca za kontakt na našoj web stranici a mi ćemo Vam rado odgovoriti na sva pitanja i pružiti Vam detaljnije informacije o onome što vas zanima.